המלצת המערכת מאת : שף אלון גונן
היינן שוקי ישוב מיקב עגור והיינן עמיחי לוריא מיקב שילה - שני ייננים בעלי השכלה אוטו דידקטית שמאוד אוהבים בלנדים מיוחדים. שניהם נחשבים להרפתקנים בתעשיית היין כאשר חדר החביות שלהם צמוד למעבדה קטנה ובו נערכות הטעימות על מנת להחליט על הבלנדים. שניהם מלטפים את בקבוק היין שלהם כאילו זה היה גוזל רך שהם ממאנים לתת לו לנסוק מעלה מעלה. שני יקבים ללא תקציב יחסי ציבור גרנדיוזי, ללא השקות הוליוודיות. שני יקבים אשר עושים יין מאהבה. הם באמת מה שכולם מנסים להיות - "יקב בוטיק". השפה שהם מדברים תמיד בגובה העיניים, ליין יש את הכבוד הראוי לו ולא את האגו של מי שעשה אותו. בשקט בשקט שניהם מפיקים יין רוזה, שניהם מטילים מידי פעם פצצת בלנד מעניינת לשוק אשר מצליחה לרגש לא רק את המבקרים אלא גם את חובבי היין שמאסו קצת בקברנה סובניון זני ומרלו זני.
שוקי הג'ינג'י ייצר את בבואתו ברוזה בעל הגוון האפרסקי שעשוי מענבי קברנה פרנק וסובניון בלאן: טעמי פירות טריים ומענגים, חמאתיות שמעניקה איזון טוב לחומציות, מעט ארומת עץ משהייה קצרה בחבית מעניקה ליין גוף ועוצמה. ללא ספק בהכנת הרוזה הייתה מחשבה רבה והתייחסות ליין כיין ולא כמוצר עודף ביקב.
יין הרוזה שמתאים לכל ארוחה ולכל מצב רוח, אפילו ליום שבת בבוקר. לשתות ולהנות.
עמיחי לוריא העניק לנו את הרוזה שעשוי ענבי ברברה וקברנה פרנק. בעל צבע אדום בהיר נאה למראה, ארומות של תותי שדה ופטל, חמיצות מאוזנת לצד יובש קליל מעלימים קצת את המתיקות שמקבלים באף. היין בעל גוף קל ומעניק תחושה נעימה בשתייה.
עוד יין שריגש אותי השנה מבית חצרו של עמיחי לוריא זה הרוג', בלנד ייחודי העשוי מענבי הסנג'ובזה, ברברה וקברנה סובניון.
זהו יין עשיר בטעמים נפלאים של פירות בשלים המאוזנים בחומציות נעימה, היין ספג חבית למשך שנה וחצי והפעם החבית העניקה לענבי הסנג'ובזה גוף יציב וחסון.
היין חמאתי מאוד ובעל עפיצות נעימה מאוד. בכל לגימה משתחררים עוד ועוד טעמים מורכבים ועושה רושם כי זה יין שאוהב לרגש את הטועם אותו.
שוקי מעגור העניק לנו את הבלנד מבית קסם, המופק מקברנה-סובניון, מרלו, פטיט-וורדו וקברנה פרנק. היין בעל גוף חסון, צבעו אדום-עמוק, בעל ניחוחות של פירות אדומים רעננים ובשלים, מעט מרווה וניחוחות של בוקה גרנייה עשיר. בפה מורגשת עפיצות נעימה ובבליעה היין מאוד חמאתי.
לסיכום: 2 ייננים, 2 יקבי בוטיק, אהבה אחת משותפת. לא, לא ליין , לזה ששותה את היין, זו האהבה שלהם.
פורסם באתר היין : www.adomolavan.co.il
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן